Finalizare proiect „Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județelor Harghita și Covasna“

Investițiile în servicii medicale de urgență pe fonduri europene au fost finalizate la Spitalul de Recuperare Cardiovasculară Dr. Benedek Geza

Spitalul de Recuperare Cardiovasculară Dr. Benedek Geza din județul Covasna a beneficiat de fonduri europene pentru asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulator.

Proiectul “Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulator pentru populația județelor Harghita și Covasna”, cod SMIS 125266, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, a avut o valoare totală de 46.479,90 lei, din care 45.550,30 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului care monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru.

Obiectivul proiectului a fost asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulator pentru populația județelor Harghita și Covasna.

Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea infrastructurii sanitare, prin investiții în dotări sau lucrări necesare infrastructurilor sanitare, care contribuie la dezvoltarea operaționalității la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate publică și îmbunătățind accesul la serviciile medicale de calitate. Prin proiect, se urmărește modernizarea și tehnologizarea la nivel european a infrastructurilor sanitare deficitare, care utilizează în continuare aparatură uzată fizic și moral, prin achiziția de echipamente noi și eficiente, ce aduc atât o creștere calitativă a serviciilor oferite, cât și o creștere cantitativă a numărului de persoane beneficiare de servicii medicale, îmbunătățind starea de sănătate publică la nivel național, regional și local.

 

Comunicatul de presa poate fi accesat aici


Print